Yükselen Meslek, Kişisel Antrenör (Personal Trainer) Nasıl Olunur?

Yükselen Meslek, Kişisel Antrenör (Personal Trainer) Nasıl Olunur?

Son yılların en çok tercih edilen mesleklerinden biri olan spor eğitmenliği gün geçtikçe daha da ilgi toplamaktadır. Bu yazımızda, spor eğitmenliği konusunda en çok merak edilen soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik.
 
İçerik Başlıkları
 
• Spor Eğitmenliği Nedir?
• 3 Adımda Spor Eğitmeni Nasıl Olunur ?
• Spor Eğitmenliği Mesleği Kimler için Uygundur?
• Spor Eğitmeni Olarak Aylık Ne Kadar Kazanabilirim ?
• Spor Eğitmeni Olabilmek için Sertifika Almak Zorunlu Mudur?
• Spor Eğitmeni Olarak Nerede Çalışabilirim?
• Hangi Branşlarda Spor Eğitmenliği Yapabilirim?
• Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Kurslara Katılın.
 

Spor Eğitmenliği Nedir?

 
Spor eğitmeni, bireylerin fiziksel yapıları ve sağlık durumlarına göre hazırladığı programlarla, vücutlarını daha verimli hâle getirmek için veya bir spor branşında bireylere o sporun daha güvenli, sağlıklı ve düzgün bir şekilde nasıl yapıldığını anlatan ve kontrol eden nitelikli kişidir.

3 Adımda Spor Eğitmeni Nasıl Olunur ?

 
İnsanları spor konusunda bilgilendirerek ve onlara hedeflerine ulaşma konusunda yardımcı olarak para kazanmak istiyorsanız, aşağıdaki 3 basit aşamayı geçmenizi tavsiye ediyoruz.
 
# 1 Lise Diploması
Sertifika veren kuruluşların büyük bir çoğunluğu lise diploması gerektirmektedir. Bundan dolayı ilk iş olarak lise diplomanızı almalısınız.
 
# 2 CPR / AED Sertifikası 
Kardiyopulmoner Resüsitasyon (CPR)  ve Otomatik Harici Defibrilatör (AED) sertifikası almanız çok önemlidir çünkü müşteriniz sporla uğraştığı için tıbbi bir acil durumla karşı karşıya gelebilir ve yanında yardım edecek tek kişi siz olabilirsiniz.
 
Bu eğitimlerde, kalp veya solunum konularında acil bir durum oluştuğunda profesyonel sağlık görevlileri gelene kadar müşterinize nasıl yardımcı olmanız gerektiği hakkında profesyonel bilgiler verilmektedir.
 
# 3 Sertifika Alma Süreci
Branşınızı seçin (Fitness,Yoga,Pilates,vs…)
 
Branşınız hakkında uzmanlığı olan ve sertifika veren bir kuruluş bulun. Sertifika almak için eğitim programlarına kayıt olun. Branşınız konusunda eğitiminizi alın ve eğitim sonundaki sınavda başarılı olarak sertifikanızı alın. 
 
Artık siz de sertifikalı bir spor eğitmenisiniz ! Artık müşterilerinize güvenle hizmet verebilirsiniz fakat kendinizi geliştirmeyi ve güncel konuları takip ederek bilgilerinizi arttırmayı sakın bırakmayın.

Spor Eğitmenliği Mesleği Kimler için Uygundur ?

 
Spordan keyif alan, spor geçmişi ve tecrübesi olup bu tecrübe ile insanlara yardımcı olmayı hedefleyen, spor konusunda insanların hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak isteyen, hayatının her anında sporla yaşayan, kısacası hayatını spor yaparak ve yaptırarak kazanmak isteyen herkes için spor eğitmenliği mesleği ideal bir seçimdir. 

Spor Eğitmeni Olarak Aylık Ne Kadar Kazanabilirim ?

 
Spor eğitmenliği kazançları her işte olduğu gibi uzmanlıktan uzmanlığa ve tecrübeden tecrübeye farklılık gösterse de bir spor eğitmeni bir kuruluşta çalıştığı takdirde ortalama olarak 3000 TL – 5000 TL arası bir maaş almaktadır.
Spor eğitmenliğini şahıs olarak yaparak veya kendi stüdyonuzu açarak müşteri başına da kazanç elde edebilirsiniz. Kendi stüdyonuzu açtığınız veya şahıs olarak yaptığınız takdirde kazancınız tamamen sizin kontrolünüzdedir.

Spor Eğitmeni Olabilmek için Sertifika Almak Zorunlu Mudur?

 
Spor eğitmenliği; tavsiye verme, bilgilerini paylaşma ve bilgiler dahilinde bir danışmanlık  niteliğinde bir iş olduğundan bir sertifika zorunluluğu bulunmamaktadır fakat söz konusu sağlık olduğu için eğitim almadan bu tür bir danışmanlık vermek size ve danışanlarınıza büyük zararlar verebilir. Bundan dolayı; seçtiğiniz spor branşı konusunda kendinizi tam anlamıyla geliştirip, sertifika programlarına katılmanız yapacağınız işin güvenliliği ve kalitesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca bir veya birden çok sertifika sahibi olmanız, müşteri bulmanızı kolaylaştıracak ve size olan güveni arttıracaktır.

Spor Eğitmeni Olarak Nerede Çalışabilirim?

 
Spor eğitmeni olarak; spor salonları, egzersiz stüdyoları, fitness ve rekreasyon merkezleri, spor kulüpleri, tatil köyleri ve oteller gibi kuruluşların spor salonlarında çalışabilirsiniz. 
Online kurslar hazırlayabilir, özel ders şeklinde çalışabilir, birebir çalışmalar yapabilir hatta tecrübenizi bir youtube kanalı veya sosyal medya hesabı üzerinden insanlarla paylaşarak müşteri portföyünüzü genişletebilirsiniz.
Herhangi bir spor branşında kendinizi tam anlamıyla geliştirip kendinizi kanıtladığınız takdirde kendi stüdyonuzu açmak gibi bir yatırıma dahi gidebilirsiniz.

Hangi Branşlarda Spor Eğitmenliği Yapabilirim ?

 
Fitness, Zumba, Yoga, Pilates, Crossfit ve daha birçok spor branşında kendinizi geliştirerek ve bu branşlarda sertifika programlarına katılarak eğitmenlik hizmeti verebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Kurslara Katılın

 
Spor eğitmeni olmak için alacağınız sertifikayı alacağınız kurumu seçmeniz oldukça önemli !
 
Verdikleri belge hiçbir resmi işlemde kabul görmeyen ve insanların zamanını ve emeğini çalarak menfaat sağlayan kurum ve kuruluşlara dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Lütfen sporla ilgili işyerlerinde çalışmak veya işyeri açmak amacıyla belge almak üzere bir kursa katılmadan önce;
 
• Bulunduğunuz ildeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden
• Gençlik ve Spor Bakanlığı web sayfasında kayıtlı Spor Federasyonlardan
 
kursun meşruluğunu sorgulayın. Zamanınızı, emeğinizi ve paranızı boşa harcamayın.
 

Benzer Yazılar

Güncel Gelen Yorumlar 0 Adet

Haydi !
Bizimle bilgini paylaş / Soru sor

Yukarı